Peeling-ul chimic
Peeling-ul chimic este recomandat pentru imbunatatirea aspectului pielii, reducand ridurile si liniile fine, imbunatatind aspectul cicatricilor usoare si al petelor datorate varstei, redand un aspect frumos pielii. Persoanele cu piele deschisa si par blond beneficiaza cel mai mult de pe urma peelingului chimic, in termeni de finete si imbunatatire a aspectului.Procedura implica aplicarea unei substante chimice la nivelul pielii, substanta ce determina aparitia de bule si ulterior exfolierea pielii. Pielea care ramane este mai neteda si mai putin ridata decat inainte.
Procedura: in functie de afectiune si scopul tratamentului, se va stabili impreuna cu medicul specialist cat de profund va fi efectuat peelingul. Procedura implica aplicarea unei substante chimice - care va determina aparitia de bule (vezicule cu lichid) si va stimula dezvoltarea unui nou strat cutanat. Multi pacienti au senzatie de piscatura in timpul tratamentului. Un peeling mai profund necesita medicatie antialgica. Anumite tipuri de peeling necesita efectuarea unor pansamente timp de cateva zile.
Efecte adverse comune: deoarece in urma procedurii va creste un nou strat de piele, aceasta este mai vulnerabila complicatiilor. Se recomanda evitarea expunerii la soare. Pacientii care fac raceli frecvente, pot suferi o recadere, dar medicatia poate preveni aparitia acestora. Ar putea fi necesara medicatie antibiotica sau antivirala in cazul unui peeling mediu sau profund.
Complicatii: persoanele cu un anumit tip de piele prezinta risc de a dezvolta tulburari de pigmentare temporara sau permanenta. Exista anumiti factori care cresc acest risc: folosirea anticonceptionalelor, sarcina sau istoricul familial de tulburari ale pigmentarii pielii. De asemenea exista un risc minor de cicatrici, dar de obicei poate fi tratat cu succes.
Recuperare: in functie de tipul de peeling, poate aparea o reactie similara expunerii la soare. Peelingul implica roseata locala, urmata de exfolierea pielii timp de trei pana la sapte zile. Peelingul mediu sau profund poate determina tumefierea pielii, aparitia de vezicule cu lichid care se pot sparge, cruste si exfolierea timp de sapte pana la paisprezece zile.
Rezultate: peelingul chimic necesita proceduri multiple pentru obtinerea rezultatelor dorite. In functie de afectiunea existenta, pot fi necesare mai multe peelinguri usoare sau medii. Peelingurile usoare pot fi repetate la un interval de una pana la patru saptamani. Peelingul mediu sau profund poate fi repetat in 6 pana la 12 luni, daca este necesar. Efectele unei serii de peelinguri chimice dureaza de la 6 la 24 de luni in cazul peelingului usor sau profund-mediu. Efectele peelingului profund pot fi permanente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu