Locul in care Inveti sa te Infrumusetezi !

Calculul Procentului de Grasime



Câtă grăsime conţine corpul dvs.?




Gen:

Masculin   Feminin

Vârstă:

ani

Înălţime:

cm

Greutate:

kg

Indice de masă corporală:

  (va fi calculat)

Grăsime corporală:

kg  (va fi calculată)

 Procent de grăsime corporală:

(va fi calculat)




   

Notă: Calcularea masei de grăsime corporală după această metodă are o eroare standard maximă de 3,9 kg. Aceasta înseamnă că masa de grăsime corporală calculată de acest program poate fi cu cel mult 3,9 kg mai mare sau mai mică decât în realitate. Întrucât procentul de grăsime depinde de masa de grăsime corporală, valoarea lui reală se poate îndepărta proporţional de cea calculată.

Tabelele de evaluare a greutăţii în funcţie de înălţime sunt utile pentru estimarea riscului la nivel populaţional, dar nu sunt cel mai bun ghid pentru persoane individuale. Oamenii au constituţii diferite. Astfel, doi oameni pot avea aceeaşi înălţime şi greutate, dar cantitatea de grăsime din corpul fiecăruia să fie foarte diferită. O persoană activă, musculoasă, poate avea chiar câteva kilograme în plus fără să aibă prea multă grăsime în corp. La fel, o persoană sedentară poate să aibă greutatea în limite normale, dar cantitatea de grăsime din corp să fie prea mare.


Categoria de risc

Bărbaţi

Femei

Risc crescut

  Sub 5%

  Sub 10%

Slab, risc scăzut

  5 - 15%

  10 - 23%

Valori normale, limita superioară

  Sub 20%

  Sub 26%

Moderat supraponderal, risc moderat

  20 - 24%

  26 - 31%

Excesiv supraponderal, risc crescut

  25% sau peste

  32% sau peste

O alta modalitate mai precisă şi individualizată de a determina greutatea ideală este un test de evaluare a procentului de grăsime din organism. Acest test este adaptat formei fizice şi constituţiei dvs.

Măsurarea procentului de grăsime este, de asemenea, o cale mai bună de monitorizare a modificărilor compoziţiei organismului care survin în urma exerciţiului fizic. Prin creşterea nivelului de activitate fizică, masa musculară creşte, forma fizică se îmbunătăţeşte, iar cantitatea de grăsime din corp scade. Aceste modificări extrem de benefice nu se reflectă întotdeauna pe cifrele citite pe cântar şi mulţi se descurajează crezând nu au făcut nici un progres. În realitatea, cantitate de grăsime din corp a scăzut, iar locul ei a fost luat de muşchi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY VIDEO 1

MY VIDEO 2

MY VIDEO 3

 

femeia-disponibila Copyright © 2011 designed by p3rpetuum