Locul in care Inveti sa te Infrumusetezi !

Eu Cu Mine

PURtand Masca.


Alegerea iti apartine!
Asta te face deloc vulnerabil!
Poti urca sau poti cobora!

De cate ori stai si te socoti...ce mi se potriveste?! Oare sunt mai bun decat...? Iti vin idei. Suna telefonul, le uiti! Cate dintre ele ti-ar fi acum potrivite?
Poate ai fi reusit... daca... daca ai fi stiut cand sa te Opresti, cand sa Alegi pentru Tine..

..un copil bun, un elev la fel, student cava mai lejer, nu prea chibzuit, un grabit poate de multe alte ori.
Citesti. Dai pe Google, pe Yahoo, pe Wiki...cauti. Esti super tare, ai gasit. Si?! ...pauza, ti-a sunat iar telefonul, iar a facut pisica... ai uitat...!
Tu si multi altii ca tine, majoritatea dintre noi, regretam Prea mult. Obosim si mai e un singur pas...totul e pus sub semnul indoielii...
Ma intitulez ca si tine, oricum, poate Robert. Idei fixe...incapatanat. Sportiv, pescuit, diplome, don-juan, ingrijit, nefumator, lipsa alcool,... prin compensatie. ...
"bani usori". Ce sunt ei?! As sta cu mana-ntinsa, dar nu mi se potriveste - muncesc orice, imi cunosc pretul, dar nu indraznesc pentru a nu fi refuzat. Pe gratis?! Nici vorba! A trecut vremea, m-au prins anii, sunt mult mai bun, dar putin mai rau...

Totul e acum pus sub semnul indoielii...

povestea ta e aici...


Galerie VIP

Galerie VIP




La Maneca Scurta

p3rpetuum - valea oltului

La maneca scurta.

Mi-am suflecat camasa si am rescris recompense.

Mai intai mi-am dat mie, la fiecare socoteala, tot eu aveam punctajul fruntas.

M-am abtinut cu greu sa primesc, dar am considerat ca sa dai de la tine e lucru mare. De primit n-aveam ce si de la cine, de ce?!

Zis – facut! Am decis! Ce-aveam sa primesc eu, mi-am dat mie.

Mereu am lasat de la mine si nu m-am suparat.

Vorbeam de recompense! Le daruiesti cu drag, doar sa merite, nu-i asa?

Lista... lunga. Ba chiar prea lunga!

M-am gandit sa-i dau si ei, A fost tare buna cu mine! Mereu a spus: “da, ai dreptate!” ...si iar!

 

Si ei am zis sa-i dau. S-a crapat la fusta. Mereu parca nelinistita, efortata.

Cum meritele trebuie impartite si atunci am zis sa-i dau si ei. Nu ca nu merita, dar a stiut sa linisteasca ce-am galagit.

Dau Cezarului ce-i al Cezarului si-am hotarat fara regrete sa-i dau chiar si ei.

I-am dat fara sa justific, oricum dau tot eu si inca de la mine.

Si-a inceput trancaneala, ca de ce, ca de ce nu. M-am redecis, sa refiu corect si decat sa ma doara capul, mai bine-mi dau doar mie.

Si azi m-am nascut de ziua mea, te privesc pe langa si zic: vreau o viata ca afara.

Suflec din nou manecile camasii si reviu ascendent, dependent de recompense si recompensati.

Calculului Suprafetei Corporale

CALCULATOR SUPRAFATA CORPORALA

CALCULATOR - SUPRAFATA CORPORALA

Inaltime cm
Greutate kg

Suprafata corporala: metri patrati

Calcul Consum Caloric pe Activitati Fizice

Calcul Consum Caloric pe Activitati Fizice

CALCULATOR - CONSUMUL CALORIC AL DIVERSELOR ACTIVITATI


Greutatea (kg) ACTIVITATEA METs Timp(min)  

Kilocalorii:

Pentru o sănătate optimă, Colegiul American de Medicină Sportivă şi Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor recomandă arderea zilnică a cel puţin 200 de calorii prin exerciţii fizice. Iar dacă doriţi să obţineţi creşteri ale nivelului colesterolului "bun" (HDL colesterol), ar trebui să consumaţi prin mişcare cel puţin 1.200-1.500 calorii/săptămână. Potrivit Studiului Absolvenţilor Universităţii Harvard din SUA, cei care reuşeau să "ardă" 2.000 sau mai multe calorii pe săptămână îşi reduceau riscul de boli de inimă la jumătate. Dacă doriţi să slăbiţi, reduceţi consumul de calorii cu 4-500/zi şi ardeţi cel puţin 300 calorii/zi prin mişcare fizică. Aceasta vă garantează pierderea a 0,5-1 kg de grăsime/săptămână din organism.

Calculul Procentului de Grasime

CALCULATOR PROCENTUL DE GRASIME

CALCULATOR - PROCENTUL DE GRASIME




Femeie Barbat
Greutatea:
kilograme
Circumferinta abdominala:
cm
* Circumferinta articulatiei
pumnului:

cm
* Circumferinta soldurilor:
cm
* Circumferinta antebratului:
cm

Nota: informatiile marcate cu asterix (*)
sunt necesare numai pentru femei.
Procentul tau de grasime este:
%

Nota: Aceste calcule se bazeaza pe estimari si pot
prezenta un grad de eroare.


Categoria de risc Bărbaţi Femei:

  • Risc crescut Sub 5% Sub 10%
  • Slab, risc scăzut 5 - 15% 10 - 23%
  • Valori normale, limita superioară Sub 20% Sub 26%
  • Moderat supraponderal, risc moderat 20 - 24% 26 - 31%
  • Excesiv supraponderal, risc crescut 25% sau peste 32% sau peste

10 pasi pentru un ten curat

Pasi pentru un ten luminos si curat

un ten perfect
1.Dezinfectarea trebuie facuta de 2 ori pe zi si nu mai mult.
2. Alegeti un dezinfectant potrivit tipului de piele. Nu folositi sapun obisnuit pentru spalarea tenului.
3. Curatarea tenului trebuie facuta cu apa calduta.
4. Daca folositi burete, asigurati-va ca e curat.
5. Spalati-va bine pe maine inainte si strangeti parul.
6. Incepeti prin a va uda tenul si gatul cu apa calduta.
7. Aplicati dezinfectantul cu degetele sau buretele, folosind miscari usoare.
8. Clatiti cu apa calduta.
9. Dupa clatire sergeti tenul foarte usor cu un prosop. Nu trebuie, in niciun caz sa frecati tenul.
10. Folositi un tonifiant sau o crema potrivita pielii.

Ce este Colagenul

Colagenul si rolurile sale

Mereu frumoase, proaspete, elegante. Este o adevarata arta sa tii ridurile departe, o arta pentru care, insa, unele femei accepta sa indure suplicii cu un singur scop. Ele pentru Ei.
Rolul colagenului
Colagenul este o proteina care face aproximativ 25% din cantitatea totala de proteine din corpurile noastre. Exista mai mult de 25 de tipuri identificate de colagen in intreg organismul uman, foarte multe regasindu-se in piele.
Colagenul este cea mai abundenta proteina din organismul uman si este responsabil pentru asigurarea suportului structural tesuturilor. Se gaseste in general in tesu
turi cu fibre precum tendoane, muschi, cartilaj, ligamente si piele se regaseste de asemenea in oase, dinti, plamani si alte organe interne.
De pilda, toata lumea a auzit despre injectiile cu colagen, utilizate pentru eliminarea ridurilor si celulitei si pentru ingrosarea buzelor. Ca si injectiile cu Botox, aceasta procedura este comuna, desi putini cunosc faptul ca ingredientele produsului folosit sunt cel putin bizare. Dupa cum se stie, colagenul este o proteina responsabila de forta si elasticitatea pielii, fiind intalnit la bovine.
Colagenul se intalneste de obicei in discutiile despre imbatranirea pielii. In jurul varstei de 20 de ani, productia de colagen incetineste, si fibrele elastice din piele incep sa isi piarda tineretea.

Efectele Injectiilor cu colagen

Care sunt efectele secundare ale injectiilor cu colagen?
Rolul colagenului
Colagenul a fost prima substanta folosita pentru tratarea ridurilor.Aparut din 1976, este inca un tratament popular datorita elasticitatii si a texturii. Injectiile cu colagen sunt folosite de chirurgi plastici pentru ca sunt relativ ieftine comparativ cu alte tratamente antiriduri si pentru ca riscurile de complicatii sunt mai mici.

de stiut despre colagen

Multi oameni nu cunosc intregul potential al injectiilor cu colagen. In afara de aproduce buze mai pline, colagenul minimizeaza sau chiar elimina ridurile din zona fetei, poate imbunatati aspectul in zonele de piele cicatrizata dar poate corecta si multe defecte cosmetice. Riscuri si beneficii ale injectiilor cu colagen Injectiile faciale cu colagen sunt sigure si eficienta, asigurand o piele mai fina si buze mai pline. Totusi pacientii trebuie sa stie ca tratamentul poate implica si anumite riscuri si posibile complicatii, inclusiv reactii alergice, o schimbare a nuantei pielii in zona tratata si posibile infectii. Ca si in cazul oricarei proceduri cosmetice, pacientii trebuie sa inteleaga pe deplin riscurile si beneficiile tratamentelor cu colagen inainte de a se decide sa urmeze aceasta procedura.

Ce este Peeling-ul

Peeling-ul chimic

Peeling-ul chimic este recomandat pentru imbunatatirea aspectului pielii, reducand ridurile si liniile fine, imbunatatind aspectul cicatricilor usoare si al petelor datorate varstei, redand un aspect frumos pielii. Persoanele cu piele deschisa si par blond beneficiaza cel mai mult de pe urma peelingului chimic, in termeni de finete si imbunatatire a aspectului.
Procedura implica aplicarea unei substante chimice la nivelul pielii, substanta ce determina aparitia de bule si ulterior exfolierea pielii. Pielea care ramane este mai neteda si mai putin ridata decat inainte.
Procedura: in functie de afectiune si scopul tratamentului, se va stabili impreuna cu medicul specialist cat de profund va fi efectuat peelingul. Procedura implica aplicarea unei substante chimice - care va determina aparitia de bule (vezicule cu lichid) si va stimula dezvoltarea unui nou strat cutanat. Multi pacienti au senzatie de piscatura in timpul tratamentului. Un peeling mai profund necesita medicatie antialgica. Anumite tipuri de peeling necesita efectuarea unor pansamente timp de cateva zile.
Efecte adverse comune: deoarece in urma procedurii va creste un nou strat de piele, aceasta este mai vulnerabila complicatiilor. Se recomanda evitarea expunerii la soare. Pacientii care fac raceli frecvente, pot suferi o recadere, dar medicatia poate preveni aparitia acestora. Ar putea fi necesara medicatie antibiotica sau antivirala in cazul unui peeling mediu sau profund.
Complicatii: persoanele cu un anumit tip de piele prezinta risc de a dezvolta tulburari de pigmentare temporara sau permanenta. Exista anumiti factori care cresc acest risc: folosirea anticonceptionalelor, sarcina sau istoricul familial de tulburari ale pigmentarii pielii. De asemenea exista un risc minor de cicatrici, dar de obicei poate fi tratat cu succes.
Recuperare: in functie de tipul de peeling, poate aparea o reactie similara expunerii la soare. Peelingul implica roseata locala, urmata de exfolierea pielii timp de trei pana la sapte zile. Peelingul mediu sau profund poate determina tumefierea pielii, aparitia de vezicule cu lichid care se pot sparge, cruste si exfolierea timp de sapte pana la paisprezece zile.
Rezultate: peelingul chimic necesita proceduri multiple pentru obtinerea rezultatelor dorite. In functie de afectiunea existenta, pot fi necesare mai multe peelinguri usoare sau medii. Peelingurile usoare pot fi repetate la un interval de una pana la patru saptamani. Peelingul mediu sau profund poate fi repetat in 6 pana la 12 luni, daca este necesar. Efectele unei serii de peelinguri chimice dureaza de la 6 la 24 de luni in cazul peelingului usor sau profund-mediu. Efectele peelingului profund pot fi permanente.

Prevenirea Aparitiei Vergeturilor

Ce putem face pentru a preveni aparitia vergeturilor?

prevenirea-vergeturilor
Cel mai simplu mod de a "vizualiza" vergeturile este felul in care arata un balon care a fost umflat si apoi dezumflat. Daca vei incerca sa il umpli cu aer din nou vei observa ca si-a pierdut din elasticitate si ca nu va arata la fel de bine ca inainte. Acelasi lucru se intampla si in cazul vergeturilor.
1. Evitarea ingrasarii si slabirii bruste ;
2. Evitarea corticosteroizilor ;
3. Folosirea cremelor si lotiunilor cu rol de imbunatatire a concentratiei de colagen si elastina din piele, de hidratare si hranire ;
4. O alimentatie corecta, cu toate vitaminele si mineralele necesare.
In jur de 80 % din femeile insarcinate sufera de aceasta problema. Intinderea pielii abdomenului datorata castigarii in greutate determina aparitia vergeturilor in a sasea sau a saptea luna. Femeile insarcinate nu sunt singurele care intampina acest disconfort. Adolescentele si sportivele sunt predispuse aparitiei acestor dungulite inestetice. De fapt, orice persoana care se ingrasa sau slabeste intr-o perioada scurta de timp se va confrunta cu aceasta problema.
Masajul pielii este o solutie, acesta contribuind la imbunatatirea circulatiei. De asemenea, pentru a conferi pielii suplete este indicata folosirea cremelor in fiecare zi. Alimentele care contribuie la sanatatea epidermei sunt cele bogate in vitamina C si E, zinc si siliciu.
Toxinele si cantitatile de apa depuse in celule contribuie la aparitia acestor rupturi ale dermei. O solutie destul de eficienta este exfolierea pielii si hidratarea ei.
prevenirea-vergeturilor
Iata cateva recomandari bune in general si pentru sanatatea femeii si ajuta mult la prevenirea vergeturilor.
1. Mananca sanatos, variat si echilibrat pentru a mentine o greutate in limitele recomandate de 11-15 kilograme. O nutritie bua este esentiala pentru dezvoltarea bebelusului, dar contribuie si la intarirea si flexibilitatea pielii. Daca vei lua in greutate in mod gradual fara modificari bruste, pielea se va intinde cu o rata constanta si nu vor aparea linii de intindere care sa strice aspectul frumos al corpului.
2. Maseaza zonele in care apar sau pot aparea vergeturile cu o perie de corp sau o carpa uda.
3. Bea multa apa. Hidratarea este semnificata pentru starea generala a mamicii si dezvoltarea copilului.
4. Ia vitamine pentru a suplini toate substantele de care ai nevoie.
5. Mentine o piele hidratata tot timpul, incepand cu primul trimestru de sarcina, cel tarziu al doilea, cat si in perioada de dupa nastere, folosind uleiuri si creme special destinate femeilor insarcinate.

Cum Tratam Vergeturile

Tratamentul Vergeturilor, este posibil?

prevenirea vergeturilor

Verdictul realist al specialistilor este ca vergeturile

pot fi, in cel mai bun caz, estompate, miscorate si decolorate, insa nu indepartate!
Tratamente medicale, precum peeling-ul chimic, lumina intens pulsata, mezoterapia si terapia cu laser nu fac minuni. Ele pot oferi doar o imbunatatire a aspectului, o usoara estompare si decolorare a vergeturilor, facandu-le mai putin vizibile ochiului.

Terapia minim invaziva - efect de micsorare a vergeturilor

Peeling-ul chimic, laser terapia, lumina intens pulsata si mezoterapia actioneaza tintit asupra vergeturilor, relizand o reducere a dimensiunii lor, si o decolorare precoce. Efectul acestor terapii este de atenuare a lor, dar nu si a numarului acestora.

Liftingul de coapse si abdominoplastia - metode chirurgicale de indepartare a vergeturilor

Singurul tratament sigur de indepartare definitiva a vergeturilor este acela chirurgical: liftingul de coapse, atunci cand vergeturile sunt prezente in zona coapselor, si abdominoplastia, atunci cand vergeturile se afla in zona abdomenului.

Un nou tratament cu laser oferă pacienţilor posibilitatea de a elimina vergeturile de pe corp cu până la 75%, informează dailymail.co.uk.

Noul tratament cu laser, efectuat cu ajutorul aparatului The Lux 1540, utilizat deja în clinicile din SUA, este eficient nu doar în eliminarea vergeturilor, ci şi în tratarea cicatricelor chirurgicale, acneelor şi a melasmei – zone ale feţei cu o pigmentaţie brună – şi ale altor afecţiuni dermatologice.
Creatorii noului dispozitiv cu laser au declarat ca pentru a obtine cele mai bune rezultate este nevoie de cel mult patru sedinte de terapie.
The Lux 1540 este singurul tratament cu laser autorizat de Food and Drug Administration din Statele Unite, iar rezultatele testelor clinice au fost pozitive.
Testele, realizate pe un esantion de 200 de pacienti, au relevat o eficienta de pana la 75% a tratamentului, iar noul dispozitiv nu are niciun efect secundar negativ si nu afecteaza derularea normala a activitatilor zilnice.

Ce sunt Vergeturile

Ce sunt vergeturile?

vergeturi nastere
De la bun inceput trebuie sa stiti DOUA lucruri:
  • 1. vergeturile odata aparute nu veti scapa de ele fara chirurgie
  • 2. vergeturile sunt prezente aproape la orice persoana
Vergeturile pot aparea pe corp oriunde ca rezultat al cresterii sau scaderii in greutate de obicei in locuri unde corpul depoziteaza grasimea, abdomen, sani, brate, pulpe si fese.
Vergeturile sunt cicatricile care se formeaza pe piele din cauza afectarii fibrelor elastice care ajuta pielea sa se intinda. Ele sunt destul de des intalnite si sunt normale la femei, uneori aparand chiar si la barbati.
Cum am mai spus, vergeturile nu dispar niciodata! Ele nu sunt o problema medicala, reprezinta strict o problema cosmetica. Deaceea trebuie sa cunoasteti si sa fiti informati despre prevenirea aparitiei vergeturilor, iar daca sunteti nefericitii posesori ai unor astfel de cicatrici si acest lucru va afecteaza negativ, trebuie sa stiti cum sa ascundeti aceste vergeturi.
Multi dintre noi am auzit despre colagen. Putini dintre noi stiu care este rolul lui. Majoritatea asociaza colagenul cu estomparea ridurilor, marirea buzelor, etc.. El este factor determinant in aparitia vergeturilor.

Apare o intrebare la care fiecare dintre noi se gandeste: cand si cum apar vergeturile.
Odata instalate, ne intrebam cum tratam vergeturile?

Se fac eforturi considerabile pentru gasirea unor metode de prevenire a acestora, rezultatele nu sunt spectaculoase.

Calculator Nutrienti in Dieta Zilnica


CALCULATOR - NUTRIENTI IN DIETA ZILNICA

Verifică nutrientii de care ai nevoie zilnic.

ATENŢIE: Calculatorul este numai pentru persoanele adulte. Pentru copii modalitatea calculării porţiei zilnice de calorii este alta. Verifică de cate calorii ai nevoie ca să menţii greutatea ta actuală. Acest calculator va calcula necesarul zilnic caloric.



Introduceti valoarea calorica a dietei


Rezultate


 

kcal/zi

grame/zi

55% carbohidrati



25% proteine



20% lipide


Caloriile sunt cel mai important element care are influenţă asupra menţinerii, pirederii sau creşterii greutăţii. Din această cauză înainte să alegem o dietă potivită trebuie să ne întrebăm câte calorii trebuie să consumăm în raţia alimentară zilnică.

Dieta balansată Este extrem de important să fie dieta bine balansată pentru a asigura cantitatea suficientă de vitamine şi de alte substanţe nutritive necesare pentru sănătate şi pentru funcţionarea bună a organismului. Activitatea fizică Necesarul caloric zilnic poate depinde şi de activitatea fizică. Activitatea fizică bine aleasă, şi nainte de toate regulată, ne va ajuta să menţinem greutatea corpului fără să limităm cantitatea ncărurilor consumate. Cealalta parte de calorii consumate zilnic este întrebuinţată pentru funcţiile de bază ale organismului, cum ar fi menţinerea unei temperaturi constante a corpului, respiraţia, digestia sau ritmul inimii.

Stim care este necesarul nostru actual caloric, putem să alegem dieta corespunzătoare. Adaptarea perfectă. Dar trebuie să ţinem minte că nici o formulă, nici un calculator nu este in stare să stabilească exact necesarul nostru caloric. Trebuie să tratăm aceste calcule ca punct de pornire, toate schimbările regimul nostru alimentar depind de reacţia organismului nostru.

Calculator calorii zilnice

Pentru a slabi, 500 calorii sunt scazute in fiecare zi pt fiecare jumatate de kg pe care vreti sa-l pierdeti pe saptamana.

Pentru a te ingrasa, 500 calorii sunt adaugate pe zi pt fiecare jumatate de kg pe care vreti sa-l castigati pe saptamana.

Insa, nivelul total < 1200 calorii nu este recomandat si o pierdere in greutate > 1 kg pe saptamana nu este de asemenea recomandata.

Pentru o abordare mai echilibrata pentru a slabi jumatate de kg pe saptamana, cresteti-va activitatea. Reduceti aportul de calorii cu 250 calorii pe zi si faceti exercitii fizice pentru a le arde pe celelalte 250. Aceasta abordare previne o descrestere in rata metabolismului si cresterea masei musculare.

RMB -Rata Metabolica Bazala - necesarul minim de calorii de care e nevoie pentru a sustine viata in cazul unei persoane care se odihneste, Cantitatea de energie pe care ar arde-o organismul daca ai dormi 24 ore din 24.


Calculator calorii zilnice RBM mediu = 1700kcal/zi la un adult normal




Sex


Inaltime


Greutate


Varsta

ani

Activitate


Recalculare automata 

Vezi si tabelul cu principalele alimente si continutul lor caloric

Rezultate


RMB - RATA METABOLISMULUI BAZAL


A. Necesar nutritiv pentru a mentine greutatea actuala

Calorii

cal

Carbohidrati (55%)

cal = gr

Proteine (15%)

cal = gr

Grasimi (30%)

cal = gr

B. Necesar nutritiv pentru a slabi cu 

pe sapt. *

Calorii

cal

Carbohidrati (55%)

cal = gr

Proteine (15%)

cal = gr

Grasimi (30%)

cal = gr

C. Necesar nutritiv pentru a te ingrasa cu 

pe sapt.

Calorii

cal


Carbohidrati (55%)

cal = gr

Proteine (15%)

cal = gr

Grasimi (30%)

cal = gr


by p3rpetuum

Rata metabolismului bazal (RMB) reprezinta necesarul zilnic de energiei al unui organism aflat in repaus total. Conditiile in care se masoara acest coeficient presupun o temperatura confortabila pentru organism, lipsa efortului fizic si in general a oricaror stimuli fizici sau psihici. Desi depinde de multi factori, coeficientul RMB mediu este de aproximativ 1700 kcal/zi la un adult normal. Folosind calculatorul de mai jos, puteti determina o valoare precisa a ratei metabolismului bazal in cazul dumneavoastra, precum si necesarul zilnic de calorii in functie de tipul de activitate pe care o depuneti.

 

Calculul Procentului de Grasime



Câtă grăsime conţine corpul dvs.?




Gen:

Masculin   Feminin

Vârstă:

ani

Înălţime:

cm

Greutate:

kg

Indice de masă corporală:

  (va fi calculat)

Grăsime corporală:

kg  (va fi calculată)

 Procent de grăsime corporală:

(va fi calculat)




   

Notă: Calcularea masei de grăsime corporală după această metodă are o eroare standard maximă de 3,9 kg. Aceasta înseamnă că masa de grăsime corporală calculată de acest program poate fi cu cel mult 3,9 kg mai mare sau mai mică decât în realitate. Întrucât procentul de grăsime depinde de masa de grăsime corporală, valoarea lui reală se poate îndepărta proporţional de cea calculată.

Tabelele de evaluare a greutăţii în funcţie de înălţime sunt utile pentru estimarea riscului la nivel populaţional, dar nu sunt cel mai bun ghid pentru persoane individuale. Oamenii au constituţii diferite. Astfel, doi oameni pot avea aceeaşi înălţime şi greutate, dar cantitatea de grăsime din corpul fiecăruia să fie foarte diferită. O persoană activă, musculoasă, poate avea chiar câteva kilograme în plus fără să aibă prea multă grăsime în corp. La fel, o persoană sedentară poate să aibă greutatea în limite normale, dar cantitatea de grăsime din corp să fie prea mare.


Categoria de risc

Bărbaţi

Femei

Risc crescut

  Sub 5%

  Sub 10%

Slab, risc scăzut

  5 - 15%

  10 - 23%

Valori normale, limita superioară

  Sub 20%

  Sub 26%

Moderat supraponderal, risc moderat

  20 - 24%

  26 - 31%

Excesiv supraponderal, risc crescut

  25% sau peste

  32% sau peste

O alta modalitate mai precisă şi individualizată de a determina greutatea ideală este un test de evaluare a procentului de grăsime din organism. Acest test este adaptat formei fizice şi constituţiei dvs.

Măsurarea procentului de grăsime este, de asemenea, o cale mai bună de monitorizare a modificărilor compoziţiei organismului care survin în urma exerciţiului fizic. Prin creşterea nivelului de activitate fizică, masa musculară creşte, forma fizică se îmbunătăţeşte, iar cantitatea de grăsime din corp scade. Aceste modificări extrem de benefice nu se reflectă întotdeauna pe cifrele citite pe cântar şi mulţi se descurajează crezând nu au făcut nici un progres. În realitatea, cantitate de grăsime din corp a scăzut, iar locul ei a fost luat de muşchi.

Calculeaza-indicele-de-masa-corporala


Calculeaza-indicele-de-masa-corporala

Formula: Greutate (kg) / [Inaltime (m)]2
Indicatorul Masei Corporale - body-mass index (BMI) se calculeaza impartind greutatea ta in kg la patratul intaltimii tale in metri.
Un BMI mai mare de 25 iti spune ca esti supraponderal, in timp ce un BMI peste 30 de obicei indica obezitate.
Un BMI de 27.8 pentru barbati si 27.3 pentru femei este limita inainte de obezitate.
Raportul de dieta si sanatate sugereaza urmatoarele valori BMI normale:
Varsta BMI Normal 45 - 54 ani 22 - 27 55 - 65 ani 23 - 28 Peste 65 ani 24 - 29
Interpretari ale valorilor BMI: Un BMI intre 20 si 26: de dorit pentru majoritatea barbatilor adulti.
Nefumatorii cu un BMI constant intre aceste valori prezinta cel mai mic risc de a se imbolnavi sau de a muri prematur.
Un BMI intre 27 si 29: Un pic supra-ponderal, un risc moderat de a apare vreo problema de sanatate datorita greutatii in plus, cum ar fi tensiunea mare, colesterol mare, probleme cardiace sau diabet. Persoanele in aceasta categorie sunt de obicei predispuse sa isi creasca constant BMI-ul si de aceea ar trebui sa recurga la metode de slabire cum ar fi dieta si exercitii fizice.
Un BMI intre 30 si 40: Clar obezi, riscul unor probleme cardiace sau de mutle alte naturi creste pe zi ce trece. Aici apare diabetul.
Un BMI de 40 sau mai mult: Peste stadiul de obezitate, risc mare de moarte prematura.


Calculator BMI




 




 
Definitie:
Indicele de masa corporala (BMI) reprezinta o unitate statistica a greutatii unei persoane raportata la inaltimea acesteia.

corina caragea

corina caragea, o fata cu totul altfel

un zambet pentru tine!


corina caragea o fata cu totul altfel

Modele de Dieta Anticelulita

Diete Anticelulita

combaterea_celulitei
Propun o dietă care te va ajuta să slăbeşti două kilograme în patru zile, dar şi să scapi de celulita de pe burtă, picioare şi coapse.
Esenţial in acesta dieta sunt ceaiurile - te ajută să elimini toxinele şi apa în exces din ţesuturi, în plus au efect de ardere a grăsimilor.
Din meniu, pastele fac parte din masa principală a zilei. De obicei sunt interzise în curele de slăbit, dar în această combinaţie şi cantitate, te vor ajuta să te saturi dar să pierzi în greutate. Rezultatul: o piele mai fină şi fără aspect de „coajă de portocală”.
Masa de dimineaţă
- Două-trei linguri de musli simplu sau fulgi de ovăz amestecaţi cu 250 ml iaurt degresat.
- Două felii de pâine integrală, două linguri de brânză de vaci degresată, castravete, morcov, un pahar cu suc de fructe.
- Două felii de pâine integrală, o lingură de brânză de vaci degresată, o linguriţă de miere, un măr.
Masa de seară
O supă preparată din: doi morcovi, o ţelină, un cartof, un păstârnac. Taie legumele cubuleţe, pe care le fierbi împreună cu o ceapă întreagă. Scoţi ceapa şi serveşti supa condimentată cu sare şi piper, după gust. Pune deasupra pătrunjel tocat.
Idei pentru masa de prânz
Salată "Roma"
Ingrediente:
- 50 g paste
- 1 ardei roşu
- 1 ou fiert tare
- 2 fire de ceapă verde
- 1 felie de şuncă slabă
- ½ salată verde
- 1 lingură de oţet de mere
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriţă de muştar
- sare
- piper
Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Tai felii ardeiul, ceapa verde, salata, oul şi şunca. Prepari un sos amestecând oţetul cu muştarul, după care adaugi uleiul, sare şi piper. Torni sosul peste salată.

Spaghete cu peşte
Ingrediente:
- 50 g spaghete
- 1 roşie
- 1/2 lingură ulei de măsline
- 100 g file de peşte
- 1 lingură iaurt degresat
- 1 lingură de busuioc tocat
- sare
- piper
Pregătire: Fierbi spaghetele în apă cu sare şi le scurgi. Tai roşia felii. Încălzeşti uleiul în tigaie şi pui feliile de roşii la călit trei minute, după care le scoţi din tigaie şi pui peştele la prăjit. Condimentează cu sare şi piper şi adaugă o lingură de iaurt degresat. Pune peştele tăiat bucăţele şi roşia peste spaghete. Presară deasupra busuioc.
Paste cu pui
Ingrediente:
- 100 g paste
- 100 g piept de pui fără piele şi os
- ½ lingură ulei de măsline
- 2 roşii
- 3 căţei de usturoi
- 100 ml supă de pui
- 1 legătură de pătrunjel
Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Tai roşiile şi usturoiul bucăţi. Frigi carnea de pui până este aproape făcută. Iei de pe foc şi o tai cubuleţe. Pui în tigaie usturoiul şi îl căleşti până se face auriu. Adaugi supa de pui şi roşiile. Reduci focul şi laşi la fiert două minute. Adaugi puiul şi mai laşi la fiert jumătate de minut, mestecând continuu. Amesteci apoi totul cu pastele, condimentezi şi adaugi deasupra pătrunjelul tocat.
Salată "Paris"
Ingrediente:
-50 g paste
- 2 fire de praz
- 50 g măsline negre
- 2 roşii
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri de cimbru
- sare
- piper
Pregătire: Fierbi pastele în apă cu sare şi le scurgi. Căleşti prazul şi roşiile. Amesteci toate ingredientele şi condimentezi.

Dieta Anticelulitica

Dieta Anticelulitica

dieta_anticelulita
Dieta trebuie sa fie bogata in proteine pentru a pastra tonusul muscular si a consolida structura tesutului conjunctiv.
Fructele si legumele in cantitati mari din dieta de detoxifiere trebuie mentinute.
Lipidele trebuie administrate in cantitate scazuta, predominant cele nesaturate.
Glucidele rafinate trebuie sa lipseasca din alimentatie.
Alegerea alimentelor care neutralizeaza procesul de formare a “coajei de portocala” si evitarea alimentelor care au un efect negativ asupra pielii tale. Daca reusesti sa faci acest lucru, poti scapa definitiv de celulita usoara in 4 saptamani si sa obtii rezultate vizibile in cazul unei celulite moderate sau grave. In plus, slabesti 3 kg, capeti un abdomen plat, scapi de grasimea de pe coapse si solduri si ai o piele mai frumoasa.
Sfaturi:
- redu consumul de alimente bogate in glucide (bomboane, prajituri) sau in lipide (unt si carne rosie)
- consuma proteine (peste si oua), legume verzi si fibre vegetale -au rolul de a facilita digestia
- bea multa apa (1,5 litri pe zi), ceai si supe de legume

Iata cateva modele de dieta anticelulita...

...aici

Tratarea Celulitei

Tratarea celulitei

tratarea-celulitei
Secretul diminuarii celulitei consta intr-o combinatie de trei elemente distincte: o dieta riguroasa, exercitiu fizic si diverse tehnici de masaj specifice.
Schimbarea alimentatiei, abordarea unui stil de viata sanatos astfel:
* Consumati cel putin 2 l de apa pe zi ( fara a lua in calcul : ceaiul,cafeaua,supa etc.).
* Consumati mai multe fructe si legume in stare naturala.
* Evitati sa mancati carne grasa, carnea de pui trebuie consumata fara pielita si grasime.
* Evitati combinatiile de carne cu paine, carofi sau paste, prefera in locul lor o salata mare de cruditati.
* Consumati fructele cu cel putin 45 de minute inainte de masa si la cel putin 3-4 ore dupa masa.
* Reduceti consumul de cafea (incearca cea fara cofeina), alcool, tutun si mai ales sucurile(acidulate sau nu).
* Scadeti consumul de glucide rafinate mai ales zaharul, inlocuieste-l cu miere de albine.
* Practicarea regulata a unui sport este necesara, mai ales daca exista si un surplus ponderal.
Sunt recomandate sporturile care nu necesita un efort scurt si intens, nociv din punct de vedere cardio-vascular.

Metodele clasice de lupta contra celulitei includ masajul (atat masajul clasic, in forta, cat si drenajul limfatic) si termoterapia. Prin masajul ferm executat pe zonele cu probleme se incearca o "revitalizare", in sensul de a creste circulatia sanguina si limfatica, concomitent cu o "rearanjare" a tesutului adipos.
Metodele moderne folosesc toate descoperirile stiintifice importante - ultrasunetele, laserul, undele radio si iontoforeza. Se folosesc diverse medicamente care actioneaza asupra tesutului adipos. Iar dintre procedeele moderne de tratament se cuvine sa mentionam mezoterapia si liposuctia.

Etapele Formarii Celulitei

Etapele formarii celulitei:

etapele_celulitei
Exista un mit care spune ca celulita, odata formata, nu mai poate fi indepartata. Din fericire, s-a dovedit ca nu este asa. Celulita poate fi eliminata! Dar ai nevoie de un tratament eficient si indelungat pentru a scapa de aceasta problema.
Celulita ETAPA 1 celulita FLASCA :
Depunere usor deformata a liniei corporale, pliul cutanat se deplaseaza cu usurinta, aspectul ” coaja de portocala” este vizibil numai cand formam pliul cutanat.
Celulita ETAPA 2 celulita COMPACTA :
Depuneri pe coapsa supero-externa in special fese, zona abdominala. Pliul cutanat nu este mobil, se simte un turgor plin, zona este usor dureroasa la palpare, denivelari vizibile ale tegumentului.
Celulita ETAPA 3 celulita FIBROASA-EDEMATOASA:
Depuneri inestetice, piele are un aspect de ” valuri “. Depozitele de celulita sunt evidente cu aspect de noduli, palpare dureroasa a pliului cutanat. Apar modificari in circulatia limfatica si microcircualtie, oxigenare defectuoasa, retentie de deseuri toxice, vergeturi,venectazii etc.

Cum Scapi de Celulita

cum_scapi_de_celulita?

Inca nu e vara, inca nu te imbraci dezbracata; prin urmare celulita nu este deocamdata o problema cruciala.

Trebuie sa recunoastem ca Celulita este un "dusman" al frumusetii! Lupta cu acest "dusman" care-ti strica zilele de vara si nu numai, nu implica numai aspectul estetic, ci este in primul rand un semnal de alarma, o problema de sanatate, un semn ca organismul nostru nu primeste ceea ce are nevoie.

Aparitia celulitei demonstreaza o disfunctie a schimbului de substante in organism, un dezechilibru la nivelul corpului nostru. Ca sa putem sa luptam cu "dusmanul" trebuie ca mai intai sa-l cunoastem si sa-i aflam punctele slabe. Celulita poate fi definita ca o alterare a tesutului conjunctiv ca urmare a acumularii de grasimi in adipocite (celulele tesutului gras).

Pentru a scapa sau ameliora Celulita trebuie intai si intai sa ne informam si apoi sa invatam cum sa combatem aspectul neplacut, al "cojii de portocala"
Astfel obiectivele tratamentelor pot fi :
  • Stimularea catabolismului
  • Favorizarea microcirculatiei
  • Stimularea eliminarilor
  • Restructurarea tesutului conjunctiv afectat
Tratarea celulitei poate fi facuta atat din interior, printr-o alimentatie sanatoasa cu vitamine si minerale, cat si in exterior, prin masaj anticelulitic si sport, miscare.

Aparitia Celulitei

APARITIA CELULITEI


combaterea_celulitei
Care sunt factorii ce favorizeaza aparitia celulitei?

* Alimentatia deficitara cu excese de: grasimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve si aditivi alimentari;
* Lipsa exercitiilor fizice regulate ;
* Dereglarile hormonale( pubertate, pilule contraceptive,sarcina, menopauza);
* Stresul ( provoaca o hipersecretie hormonala)
* Consumul de cafea, alcool si tutun.

Din nefericire, Factorul genetic nu avem cum sa-l influentam! Dereglarile hormonale (este implicat mai ales metabolismul estrogenilor), stresul (determina hipersecretie hormonala), alimentatia gresita, sedentarismul, fumatul, cafeaua, alcoolul. "Exploziile hormonale" (descarcari masive de hormoni sexuali) sunt un factor determinant major al aparitiei celulitei, fiind cunoscut faptul ca celulita debuteaza la pubertate (12%), dupa consumul de anticonceptionale orale (25%), in timpul sau dupa sarcina (20%) sau la menopauza.


Celulita apare in urma consumarii alimentelor nepotrivite, sucurilor sau apelor acidulate, produselor de panificatie, toate acestea consumate in exces la care se adauga si lipsa de efort fizic. Daca inghetata este desertul tau favorit, trebuie sa stii ca te "incarca"cu cateva kilograme in plus, si, mai ales, daca mananci inghetata in exces. Daca, pe

Calculator pentru rata metabolismului

Calculator pentru rata metabolismului

Rata metabolismului bazal (RMB) reprezinta necesarul zilnic de energiei al unui organism aflat in repaus total. Conditiile in care se masoara acest coeficient presupun o temperatura confortabila pentru organism, lipsa efortului fizic si in general a oricaror stimuli fizici sau psihici. Desi depinde de multi factori, coeficientul RMB mediu este de aproximativ 1700 kcal/zi la un adult normal.

Folosind calculatorul de mai jos, puteti determina o valoare precisa a ratei metabolismului bazal in cazul dumneavoastra, precum si necesarul zilnic de calorii in functie de tipul de activitate pe care o depuneti. De asemenea, va sfatuim sa folositi datele rezultate pentru planificare unei diete echilibrate si care sa respecte specificul metabolismului dumneavoastra.

tabel alimente

tabel calorii pe alimente

Tabelul cu principalele alimente si continutul caloric al acestora.

Tabelul cu principalele alimente si continutul caloric al acestora.

Calculeaza-ti singur numarul de calorii din dieta astfel:

* 1g de proteine are 4kcal
* 1g de glucide 4kcal
* 1g de grasimi 9kcal
* 1g de alcool 7kcal.

Calculeaza-indicele-de-masa-corporala AICI.
Calculeaza necesarul nutritiv zilnic pentru greutatea ta AICI.

MY VIDEO 1

MY VIDEO 2

MY VIDEO 3

 

femeia-disponibila Copyright © 2011 designed by p3rpetuum